Dag

Nu sitter jag i mitt underställ i soffan och kollar på leila bakar. Fick ju hennes "A pice og cake" kokbok i julklapp. Hon är så söt. Jag tycker verkligen om hennes klädstil, den passar dock inte på mig.

Jag har redan varit ute på långpromenad med Donna och tvättat. Nu väntar jag på att det ska torka. Men nu snart ska jag släpa mig ur soffan och färga håret.

jag har funderat på att man blir nog otroligt myclket gladare om man får jobba med det man tycker är roligt! Jag skulle verkligen vilja jobba med hundar. Då hade jag blivit glad, eller djur iaf.

jag är fortfarande inne på att söka till skolan i Skara till djurskjuksköterska, men det får bli till hösten 2011 isf. Så får jag ägna ett år till att tjäna ihop lite pengar.


Nu färga håret och bli nyårsfin!

Nyår inhandling

Det blev en sen maiddags shopping idag. Hämta upp Gekka, svängde "förbi" IKEA och hämta Catten klockan 20.00. Svängde förbi Coop sisjön för att shoppa...
Det var tvunget att bli coop sisjön, eftersom Catten gjort en shoppinglista efter den affären. Jag hitta en champagne för 40 kronor till mig och gjord av cider. Ett fynd!

Vi ska göra egen potatisgratäng imorn.
Sen skulle vi köpa fördig potatisgratäng till imorn.
Nu ska vi bara göra hasselbackspotatis.

Man får hänga med i svängarna när man ska vara på coop sisjön med oss i 1 timme och en kvart. Sen tar det jäkla lång tid att ta sig dit och hem, eftersom min bil går tydligen bara i 80!

Jag varna att jag inte kunde packa matkassar. Det är Andrews uppgift i vårt hushåll! Sen fick jag onda ögat av Catten när hon ser min påbörjning av packningen. Sen fick jag onda ögat minst 38 gånger till. Jag vill inte åka och handla med henne igen.

Men på menyn imorn står det:

Förrätt: Vitlöksbröd med serrano skinka och ost i ugn.

Huvudrätt: Hasselbackspotatis med fläskfilé i gorgonzolasås

Efterrätt: Glöggmarinerade päron och vit chokladmousse 

Sen blir det chips och godis och massa dip.

Dresscode: Festklädd

Donna ska nyårspimpas, med paljett halsband och en paljett blomma! Helt underbart. Får se vad Agnes kommer med!

Nu ska jag och vovven mysa i sängen och titta på film.

Hemma igen

För andra gången så har vi kommit hem från Orust och min far. Det är roligare att vara där det faktiskt är massor av snö och inte här där all snö har blivit is. Det är 7 minus ute och glashalt.

Andrew ville uppleva snön ordentligt så i måndags åkte vi upp igen. Donna verkligen älskar snön iår, vet inte om hon var lite för liten förra året. Nu när man går på en skottad väg, ja då ska hon springa i diket där snön är närmare en halv meter. Sen ser hon ut så här.

    

Elsa springer efter henne vart hon än går, men hon e ju korthårig så där fastnar inte snön. Nu är Elsa lika hög som Donna. Skillnaden är den att Elsa är bara 4 månader och Donna är 19 månader, så Elsa kommer växa betydligt mycketr mer. Men nu är de kompisar och leker massa, Donna bestämmer dock lite, kommer bli lite svårt sen när Elsa kommer bli nästan 15-20 cm högre än henne.

När vi skulle åka hem, så ville jag inte köra när det var mörkt. Kertsin tyckte dock att vi skulle äta innan vi åkte. Så ja vi åkte när det var mörkt och iskallt och isigt. Det tog lite längre tid hem än vanligt, vågar inte köra som vanligt i gammal bil och dålig vindruta. Allt ljus reflektera gånger 1000. Det va inte kul när tom lastbilarna körde om oss och skvätte ner hela rutan så man inte såg något och sen är jag ju inte van vid att köra i total mörker.

Neveeeer!

Nu gör min kock i köket lite fisk. Jag sitter bara och väntar.

Avslutar med en bild på Donna och Elsa leka i snön!


    

Julafton

Dagen D! Doppare dagen började lite för dramatiskt för min smak. Planerna var att ligga kvar i sängen och mysa länge för att sedan gå upp och äta tomtegröt och skink macka. Mannen skulle upp på toa och vad ser han.
Asken med fyra mellanstora bollar med fin choklad var tom och låg på golvet.
Svinto har under natten lyckats pilla bort gummibandet runt och fallet ner till golvet har antagligen gjort så att locket åkt av.
Donna måste hört att han hade något spännande för sig och kommit i rätt ögonblick när chokladen åkte ur asken. Hundar tål inte choklad, förrutom Elisabeths Fiocco som blev beroende av choklad långt innan man visste att det var farligt! haha
Vilket fall som helst var det bara att slänga på sig kläderna och åka iväg till smådjurs akuten och inhandla medicinskt kol.
Andrew drog nitlotten att spruta in det blötlagda kolet i Donnas mun.

                       

Det var nog inte så gott. Hela badrummet var svart efter bravaderna, så på självaste julafton åkte moppen fram. Sen kunde vi äntligen äta vår gröt och skinka. Ha var mini julafton på golvet och öppna våra paket.

                                          


Sen utspelade sig julafton som den brukar förrutom att jag, JAG skulle vara tomte. Vi hade ju sagt att vi inte skulle ha någon tomte iår och vänta tills Fabian blir lite äldre. Men de ska tydligen försöka komma iväg till Nicaragua nästa år och hälsa på Isabels familj.
Så mamma tyckte tydligen att det passa bra med tomte.

                        

                        

                        

Alla fick sitta i tomtens knä när utdelningen av klappar var klar. Det började med mannen, min syster, Donna och sen kom mamma. fabian hade redan provat tomtens knä innan och han godkände det!
Kvällen avslutades med att köra Andrew till jobbet och sen väntade tv. mysigt! Mamma och jag gick inte och la oss förrän efter halv 2.

Juldagen

Ja nu sitter jag hos min pappa uppe på Orust.
Hela julen har gått, men det är nu som det goa börjar...ledigheten utan stress och massa julgodis!

De senaste dagarna har det varit volvo, jul hos mamma och snö storm upp till Orust! Men mer om dett imorn när jag kommer hem och ska slänga mig i soffan och INTE  gå upp förrän vi ska på bio. Imorn ska jag min syster och min kära mor gå och kolla på luftslottet som sprängdes...kulkulkul!

Lille Fabian har för en gång skulle inte börjat gråta när jag höll honom, framsteg och lycka!

Nu ska jag ner och hålla min familj sällskap igen =D

Volvo

Hemkommen från volvo och lyckades ta mig till backaplan och inhandla de sista paketen till julklappsspelet. Sen bar det långsamt fram i snön.

Nu har det kommit massa massa snö här med och inte bara i stockholm.
Lite halvsegt att ta bort all snö från bilen bara men det är det värt!

Nu sitter vi och väntar på två snubbar, så vi kan äta thaimat (så juligt) och sen äta Andrews efterrätt han gjort! Sen är vi laddade för julklapps spelet.

Mat mat mat!


Julgran

Nu har vi pyntat granen och Andrew har förberett (stavas det verkligen så) morgondagens desert. Vi ska ha julklapps spel imorn. Så jag kommer få använding av min glöggservis...weeii. Blir dock alkoholfri.
Men jag tycker nog mest om saftglöggen i vilket fall som helst, och BLOSSA ska det vara!

Känns inte som att jag uträttat så mycket idag som det var tänkt. Kom ner till affären och fick köpt turkisk peppar, så jag kan göra lite lakris fudge! Mumms mums!

jag och min syster diskuterade på vår promenad idag att det är tur att vi köpt plastgran, de håller så länge och man har lätt tjänat in vad de kostade med tanke på vad en vanlig gran kostar idag. Man slänger ju ut dem efter 3 veckor ändå.

När jag tog upp min gran och skulle räta ut grenarna, så har jeg helt plötsligt en hel gren i handen. Där ska den ju inte vara. Fick pussla ihop det så gott jag kunde. Så nu ligger den på de andra grenarna och bildar ett litet glapp. Tänkte ju smart som jag är ställa den sidan mot väggen menhela granen är sne och lutade in mot rummet då. Så jag får leva med att se glappet där. har hängt både kula och glitter ivägen =)

                               

                             

Granen ser så fruktansvårt tråkig ut på bild och utan myskänsla. Jag ska fixa med kameran så att den tar ett ordentligt mysfaktorkort! tror det är bländaren man ska in och ändra. Men härifrån som jag sitter är den jätte fin och massa grejer som hänger i.

VI HAR GLÖMT ATT TÄNDA DET FJÄRDE LJUSET!!

Ska lägga mig snart så det blir inget med det =(
Imorn ska jag upp redan klockan 5, Volvooooo. Men jag måste ju kolla klart på Coyote Ugly. Man blir så kär.

Mannen ligger inne och snarkar, det hörs ända hit.

God natt och sov lungt!

Promenad

Med tanke på promenaden. Detta tjat om att det skulle bli promenad med lilla Agnes. Det bidde det ju inte, utan fick avnjutas med min syster istället under 1½ timme, Donna har gått och lagt sig!
Jag är halv död och så mycket jag vill göra.

Men Agnes det lilla livet. Det är för kallt för hennes små tassar. jag föreslog skor =D, men Daniel vägra tydligen. usch och fy för att frysa så mycket när det är det bästa som finns att vara ute och springa med bästisen.

Nu måste jag börja packa upp Benno!

Upptäckt

Sitter med en te i handen för att värma upp mig efter våran långpromenad i kylan. Brr...va kallt det är. Ska sätta ihop en benno dvd hylla snart, ska bara lyckas bli varm.

Pratade med Australien i morse, eller ja vid lunch snarare...men jag låg kvar i sängen när det ringde.

Igår kväll satte jag upp tomtarna, och när jag skulle sätta upp de små brevid pepparkakshuset i snön (bomullen) så ser jag att lite av glasyren har försvunnit. Säg inte att....Andrew har varit där och brytit av lite. Ne inte skulle väl han göra så. Tittade lite närmre och ser att hela huset är ju snett. Inte för att det är den bästa konstruktionen, men jag gjorde den ståbar iaf. Sen ser jag arr det fattades glasyr på hela taket...änna avskavt. Då slog det mig!!

...SVINTO...!!!

Han måste ha hoppat upp i hyllan så att huset fått sig en liten knyck och därav sneheten. Sen har han suttit och slickat av glasyren. Han är sen sån gottegris. Vi kan inte ens ha en godis skål framme över natten utan att han ska vara där och slicka på allt. På morgonen är alltid godisarna blanka och speciellt de salta. Ibland ska han även sno med sig lite, men då var det inte så gott som han tänkt sig utan lämnar dem i mattan. mums.

Usch...om man ska ta sig en power nap. Hade varit mysigt, men snart är det mörkt och natten.

                  

Mini julafton

Jag har verkligen varit igång hela dagen.
Började dagen klockan 10 för att gå på promenad med min Donnis. Det var mysigt att gå ut och gå i kylan, lite snö på marken och Donna springer som en glad galen hund.

Jag skulle gå ner för en backe och gick lite försiktigt så att jag inte skulle halka. Skulle precis sätta ner vänster benet då kommer Donna med fullfart och springer på mig, på det benet jag hade i luften. tappar helt balansen och pang så låg jag utslagen på marken.
jag tittar upp och Då står Donna framför mig, hon har lagt huvudet på sne och ser ut att undra: "Vad gör du där nere"
Hmm...ja det kan man undra. Sen fortsatte hon som om inget hade hänt, hoppade och åt snö!

När vi kom in efter promenaden så tänkte jag på allt som skulle göras. Tänkte ta ut strejk!
Ändå satte jag igång. Dammsög hela lägenheten, det tog tid när man dammsuger grundligt märkte jag. Skaka mattor och allt. 45 minuter, skojar inte.

Kvart i 1, hoppa in i duschen, det var dax för mini julafton. Halv 2 lyckades jag slänga in mig, Donna och julklapparna i bilen. Hämta Andrew i Torslanda och sen bar det av till mannens mor.
Julbord, julklappsspel och massa godis.
Spelet blev hetsigt, det kunde sluta med att man inte fick ett enda paket. Men vi lyckades få 5 paket ihop. Lycka.

Sen fick vi 2 andra paket, Vi fick en sprillans ny stekpanna, som vi ska försöka att inte bränna sönder. Sen fick vi vår efter längtade benno dvd hylla. Nu får vi upp våra dvd filmer så att de slipper stå på golvet.
den ska sättas ihop imorn!

Klrde iaf precis baby til jobbet och sen har jag även hunnit tvätta golvet innan jag satte mig här. Vill ha så mycket som möjligt klart så att jag inte behöver stressa efter jobbet på måndag, tisdag. Jag kommer vara helt död.
Måste gå upp vid 5!

Ne nu ska jag slänga på mig myskläder och börja rota i kartongerna med tomtar!!

Snö

Igår gästade Donna min praktik och vi hade riktigt roligt tillsammans. För vi vila lite och titta på bilarna ut genom fönstret. Samtidigt pratar man med pappa och...

 


...han säger att det snöar typ tennisbollar hos honom. Jag blev avundsjuk. Men nere i götet så stråla solen så jag kunde inte riktigt tro på honom. Orust ligger ju inte allt för långt bort! Då skicka han bilder på snön som låg på marken!

                          

                          

Elsa sitter och njuter i snön. Vi hoppas att snön ligger kvar till juldagen så att Donna kan få springa omkring och leka lite med!

Vi har precis varit ute på promenad i vår kyla och den lillalilla snön som ligger på marken. Det är så mysigt att gå helt och hållet fullt påklädd med mössa och allt. Glömder dock alltid vantar. Sen går vi en liten runda här i närheten och ser ut över hela stan eller ja Johanneberg, men vi ser hela lisebergstornet och det är mysigt. Donna bryr sig inte så mycket, men när hon springer och letar harskit så kan jag gå och njuta av utsikten!


Slut

Tänk nu är 8 veckors slit slut. Så skönt.
Ändå mådde jag lite dåligt över att jag aldrig ska tillbaka dit igen. Fick lite saknads känsla när jag gick ner för trapporna. Kommer sakna människor, min handledare Johan framför allt han var så skön.Men nu är det slut. Fick dock återvända ganska snabbt, glömde min kakform.

Jag hade med mig kladdkaka och bjöd alla på, jag tog inte ens med mig det som blev över. Det är olikt mig, på volvo roffar jag tom åt mig det som blir över från när någon annan bjuder. Men idag kände jag mig extra givmild och lämna kvar resterna i kylen.

                    

Jag kostade tom på mig ett tacktal inför 4 personer.
Jag har varit gratis hjälp för dom under 8 veckor (att dom inte utnyttjat det fullt ut är inte mitt problem), jag bakade en kaka till dom och jag höll ett tacktal. Vad fick jag för det? Absolut ingenting. Jo en ölkorv fick jag med mig hem, eller ja, jag tog den av princip sak av att jag faktiskt borde fått något!
Men fatta, jag tog en ölkorv för mina 8 veckor. Jag är ju ganska billig i drift!

Med tanke på att min handledare sa att jag inte fick glömma dom, dom ska ju trots allt börja anställa lite folk under nästa år, bl.a. säljare. berättade han klart och tydligt. Jag skulle även få använda honom som referens.
Han skulle skicka ett referens brev till mig, (han kom med förslaget) Under tiden han berättade detta satt jag och fundera på vad som fanns att skriva i det brevet.

Dom verkade nöjda över mig eller så var de bara glada efter kladdkakan.

Vissa får 10 000:- och andra får en ölkorv, ibland är livet allt bra orättvist!

Fredag!

Lycka lycka lycka!

Fredag och 8 veckor har  tagit slut. att det kan vara så underbart. Ska bjuda på kladdkaka idag, som nog inte är så kladdig. Glömde ju byta från snabben till vanlig värme på ugnen igår. Men jaja...det ska nog bli gott ändå!

Idag ska jag hem och göra lite julfint hade jag tänkt, städa lite. Ja en fredag, för jävligt. Ska ändå inte göra något speciellt så det gäller att ta vara på tiden nu när man ändå ska jobba måndag, tisdag. På lördag ska vi upp tidigt, Andrew har fotbolls cup och sen bär det av till hans mor och fira jul.

Lite konstigt att fira jul, nästan en vecka innan "the real thing". Vi ska ha julklapps spel, det är kul! Vi gör som så att vi köpter två julklappar var för 50 kr/st. Sen får vi välja 2 paket var. Sen börjar spelet. Alla packar upp paketen och man ser vad det är, man blir mer tävlingslysten då!
Sen ställer man äggklockan på ca 15 minuter sen gäller det att få 1 eller 6 på en tärning och man går bordet runt. När man väl lyckas få 1 eller 6 så måste man byta ett av paketen med någon annan. Måste.
Det är jobbigt när man har det man vill ha. I år har vi ändå 2 paket var. Förra året när vi bara hade 1 så var det riktigt jobbigt!
Man ville ju verkligen inte byta bort det man hade, eller ännu värre någon tog det ifrån en. Då var det hämnd!

Undra om man inte ska titta på någon julfilm idag...


Promenad med Agnes på söndag

Mitt i allt stök så ska vi tar oss ut i snön (förhoppningsvis) och traska med Agnes.
Får hoppas att det inte snöar för mycket bara, för då kommer inte Agnes kunna gå, utan måste studsa!

På Orust har det snöat någon decimeter nu, och till kvällen borde det komma hit!!


1 vecka kvar...

Nu är det en vecka kvar tills det är julafton. Om exakt en vecka så har vi inte vaknat än! Men snart och då ska vi öppna sista paketet i julkalendern.
Idag var det min tur att aöppna ett paket, förra gången fick jag en rosa mini häftapparat. Vi diskutera då om att vi inte hade några häftstift hemma. Så gissa vad jag fick i paketet i morse. Andrew var riktigt nöjd med sig själv!

Donna är med en sista gång på praktiken. Hon är nästan endast här för att min handledare blev förälskad i henne, men jag tror faktiskt inte att han kommer att komma in idag. Tjii fick han.
Men hon gör så att denna dagen går lättare. Det kommer gå ganska fort och imorn kommer gå fort, för då ska jag bjuda på fika och kankse smita hem tidigare, man vet aldrig, det är ju faktiskt min sista dag!

Det  var - 6,4 grader imorse, det var kallt! Det var länge sedan det var så kallt innan jul, och länge sedan det snöade innan jul. Vi får hoppas att det håller i sig under veckan så att det kan vara massa snö på Julafton.

På söndag ska jag ta fram tomtar och på kvällen ska vi klä granen. Dricka lite glögg och äta lite julgodis, lägga klappar under granen och bara mysa!

Knäck

Förstå främst...jippiieee! Vi fick åka och hämta bilen idag när jag kom hem från praktiken. Det blev även billigare än vad vi hade trott!
På vägen dit så lyckades jag få hela två kärringstopp, det var en mycket skum bil, och hela en rivstart som heter duga.
Men nu har vi "Lilla Ru" på plats ute på parkeringen igen. Tittade precis på vädret och det ska bli 6 minus imorn bitti, spännande och se om dörren kommer öppnas! Måste tvätta bilen någon dag me och göra honom jul fin, för hos mekanikern lyckades han bli mycketmycket smutsig!

Var på julbord med praktiken idag, på Novotel under älvsborgsbron, mycket fint! Och snön föll innan, under tiden och efter vi åt. Liiite julkänsla. Men det blev mycket rökt lax och godis...haha. Laxen var godast, sen fyllde man upp den sista delen av magsäcken med julgodis.



Visst är det fint, bilden är hämtad från Novotels hemsida. Kankse syns för att det står menyer uppe till höger, hahaha.


Nu ikväll har jag gjort knäck, så julgodiset har börjat ta form. Tror dock inte de blev så lyckade. Var lycklig över att jag lyckats vänta tills det gick att göra ett riktigt kulprov. Sen glömmer jag såklart att hälla i bakpulver, men det kommer jag inte på förrän efter jag har skedat upp hälften i formar.
Ringde mamma. Hon är alltid bra att ha i sånna situationer. Hon tyckte att jag skulle hälla i bakpulver i det som var kvar. Sen tyckte hon att det var jätte bra att de första inte blev så bra, för då kunde jag ta med dom till henne på julafton...hmm...vi får väl se. Se hur många det finns kvar tills dess!

Nu ska jag hoppa i säng och kolla på vänner.

Bilder från helgen

Agnes står fint på lördagen. Men detta är bara övning.                          


                          


Nu är det på riktigt och bilden till höger är Donna och hennes konkurrenter.

                                                    

Donna står fint framför domaren!

                           

Nu var elendet slut, och Donna har fått hela 4 köttbullar. Nu vill vi hem och sova!

                          

Donnas Rosetter...

                                                                  


Gamla stan. 

                             

Andrew och Donna, vi dricker "Hot chocolate"

                             

Ses nästa år i Stockholm igen!

Bridget Jones

Me love!
Det finns ingen film som jag kan kolla på så många gånger. Har läst båda böckerna och jag älskar filmerna.

Så nu ska jag bädda ner mig i soffan och mysa till Bridget Jones!

bilbytar dag

Nu har jag precis kommit hem efter att ha arit och lämnat bilen på verkstan, eller ja lämnade bilen hos mekanikern och hämtade mekanikerns bil. Vi bytte bilar med varann.
Sen skrattade jag hela vägen hem, sätet gick inte att dra fram, så jag satt längst ut på sättet och försökte nå pedalerna. vindrutetorkarna funkade bara om de gick på det snabbaste och när man sängde av dom så stanna dom där de va. Under bilresan hem bestämde jag mig för att det blir bussen till praktiken imorn!

Gud va jobbigt men otroligt mycket lättare än att köra den bilen, jag kommer vara en trafikfara!
Jag håller alla tummar i världen på att den ska vara klar imorn! snälla, snälla, snälla!

Det snöar ute och jag har lite julgodis i skafferiet.
Jag gick lite tidigare idag för att hinna göra lite innan jag skulle iväg med bilen. Hann göra snickers, ischoklad och skumtomte fudge.

Trodde inte jag skulle klara av att göra fudgen, den blev iaf inte lika fin som på matplatsen. Om jag misslyckades skulle jag lägga upp den korrekta bilden bredvid min misslyckade smet, men jag lyckades ju så jag visar bara mina bilder. Massa mums.

                       


                                              


                    


Detta får dock inte röras förrän närmre julafton. jag har redan sirap som rinner genom mina ådror. Det är inte bra. Man får ont i huvudet märkte jag idag.

Lite ledsen för jag känner fortfarande ingen julkänsla. =´(

Nu ska jag titta på busstiderna för imorn!


Telefonkö

Jag avskyr telefonköer.
Har suttit i telefonkö i en halv timme nu.
Har lyckats skicka in mina akassepengar till facket istället för till a-kassans bankgironummer. Jag blir så trött på mig själv, så nu fick jag såklart en  påminnelse!

Jag har varit placerad som nummer 3 i 5 minuter nu....gaaaah! Tur att jag inte har så mycket annat vettigt att göra.

Hund 2009, Donna

Söndag morgon, inte alls lika tidig som lördag morgon. Klockan 07.45 ringde klockan och det var bara att stiga upp!
Mer förberedd på att inte äta frukost i källarn, packa ner fort och gjorde i ordning oss. Andrew kom upp sist som vanligt och var sist ut till bilen. Daniel och Agnes lämnade vi hemma idag. Agnes får ändå inte komma in på mässan, så då passade Daniel på att sova lite längre.

Lyckades komma på rätt väg MOT MÄSSAN. Första infarten, parkeringen Full. Vi körde vidare och hamna på ett lerfält. Men det fanns plats iaf. Betalde den dyra parkeringskostnaden och packa ur bilen för att ta den långa vandringen över bron för att komma in.

Hittade bra platser vid ringen trots att vi kom när de redan börjat bedömningen. Vi skulle inte gå på förrän vid 11- tiden, men med domarens hastighet blev det vid kvart i 12.
Väntan från halv 10 till kvart i 12 spenderades vid lydnands ringen, vid shoppingstånden, på toa och vid bankomaten. Det sista satt vi spänt och vänta, Andrew gick och övande med Donna så att hon blev varm i kläderna och ställde sig fint. Det gick galant och vi slutade öva när hon var på topp.

Junior tikarna tog lång tid. Domaren fick dem att springa några varv extra och skulle kolla allt flera gånger, tillslut hade han bestämt sig och det var dags för unghundsklassen, alltså Donna.

Nervös vid sidan med kameran i högsta högg och kunde inte sluta tjattra, fråga Gekka.
Det jobbiga när man står där är att man tittar inte på konkurrenterna utan bara kollar Donna så att allt går bra.

Nu var det Donnas tur och hon trava bra, ställde sig fint. Backa lite från domaren när han skulle titta i munnen. Han var ju läskig, kunde ta fram mätstickan som han gjorde på hunden framför. Men det gjorde han inte så då var han godkänd, domaren. Efter bedömning gick Andrew ut till oss och jag gav honom lite tips på grejer som kunde bli bättre om han försökte. De gick in i ringen igen och va duktiga dom var, min man och min lilla vovve.

Han tog ut hundarna som skulle placeras och Donna togs ut som nummer 2. Blev därför placerad på 2:an. När 5 av de 7 medverkande hundarna var uttagna, började han flytta runt i placeringarna. Donna fick stå kvar puh…Han tog i hand och Donna blev placerad 2:a med HP. Hederspris betyder att hon är lovande och betyder att hon behöver utvecklas lite till, vilket stämmer. Vi blev så glada och firade med hela 4 köttbullar som hon fick smaska i sig! Weeeeii!!

Andrew satt och tittade klart på alla lagotto, medan jag och Gekka vandrade bort till agility banan, landslagen skulle tävla. Det var kul att se. Sen åkte vi hem.

Daniel hade som tur var redan fixat med disk och dylikt. Så det var bara att packa väskor och dammsuga. Sen var vi på väg MOT GÖTEBORG! Med en snabb visit på mc Donalds innan vi kommit ur Stockholmsregionen.

Det var den resan det, bilder kommer sen!


Va finns det att säga

Jag har insett att det är svårt att hinna med bloggandet ibland. Jag skulle ju faktiskt skriva om Donna i Stockholm och lägga upp fina bilder på rosetter och sånt. Men icke, Vi var tvugna att storhandla.
Vi köpte julskinka i år ändå, den är så fruktansvårt dyr så vi skulle banga. Men hitta en liten, tog en färdigkokt, får se hur den smakar.
Köpte en stor karré som vi skulle ha till middag. Vet inte riktigt hur vi tänkte men på någotr sätt skulle vi hinna gå ut och luffsa i 5 mm snö i en timme, hinna göra i ordning karrén som tog 2 timmar i ugnen och samtidigt hinna äta på en bra tid. Vi missbedömde våran tid. Klockan 10 var maten klar. Suck!

Jag orkade inte äta en stor middag, så jag tog macka istället. Men Andrew sa att det var jätte gott! I stekpåsen la vi en kryddad karré tillsammans med potatis, morötter och lök. Det doftade underbart och de småbitar jag tog av köttet var mums!
Jag får smaska i mig nu under lunchen istället.

När vi skulle ut och gå igår skulle vi prova Donnas nya lyshalsband, så man kan se henne när hon springer omkring i mörkret. haha...hon såg ut som en julren, med blinkande röda lampor runt halsen! Men hon var fin.
Snö är gott. Annars tycker hon inte att snö är något speciellt, men igår va det kul. Man såg avtryck i snön efter henne; 4 tassmärken och ett streck emellan. Det var hennes tunga som hon skrapa i marken för att slicka upp snön och samtidigt tuggade hon den.
När hon tittade upp hade hon ett snöberg på nosen.

Bilen ska lämnas in idag och imorn är den förhoppningsvis klar. Då är vi lite fattigare och men har en betydligt säkrare bil. Vi har en bil, annars hadfe den inte fått köras efter årsskiftet. Hoppas vi att det blir billigt!

Jag vill göra julgodis. har 2 recept som jag ska göra nu under veckan! Sen måste jag baka det  underbart goda julbrödet mamma alltid gör, nu när vi ändå köpte julskinka. Finns inget annat bröd som man kan ha julskinka på! Nu är jag inte så mycket ledig tid som jag trott, ska jobba på mitt kära volvo nästa måndag och tisdag!

                                       


Hemma

Nu är ordningen återställd och jag befinner mig på praktiken, sista måndagen!
Jag var så rysligt trött igår när jag kom hem, orkade inte plocka upp alla väskorna. Bara dom viktiga, Donnas rosetter och sånt. Mer om det sen.

Slängde mig på soffan när vi kom hem vid halv 8, efter en snabb bilfärd på endast 4 timmar från Stockholm. Mådde lite illa efter Mc Donalds. Men det gick över när jag börja äta upp helgens godis. Skulle köra Andrew till Jobbet vid halv 9, fy för att jobba en hel natt efter denna helgen.

Vi plåstrade om Donnas tass. Igår när vi skulle gå hem från mässan, så hoppade Donna till och börja halta med ena bakbenet. Vi kollade om någon sten eller något fastnat mellan trampdynan...icke...vi fortsatte gå och efter ett tag gick även Donna normalt igen.
När vi kom hem så tittade vi på tassen och såg en skåra på 4x2 mm på ena tampdynan. Och det var två gruskorn i. Så fram med pincett och koksalt. Vi lyckades få ut båda och smörjde sedan in alla tassar med salva och för att inte hon skulle gegga ner hela lägenheten, fick hon på sig strumpor...hahaha...det var det roligaste jag sett. Det såg ut som att hon gick på styltor...hon böjde ingen led överhuvudtaget. Hon tyckte dock inte att det var lika roligt, så hon gick och la sig i ett hörn, stackarn. Då fick hon en stor godis.

Efter att jag kört Andrew till jobbet började Holiday på tv, den filmen är så mysig. Var tvungen att titta igen. När vi bäddat ner oss i sängen var det kört. Jag somna direkt, det var den filmen det.

Så vadde man här igen. Ska träffa mamma efter jobbet och hjälpa henne shoppa lite julklappar, sen ska jag hem och göra något julgodis tror jag! Får se om jag orkar.

Ska skriva om söndagens bravader och lägga upp lite bilder på vovvarna oxå!


Hund 2009, Agnes

Igår lyckades vi resa iväg tidigare än väntat. Datasystemet på handels hade kraschat och Gekka kunde ta sig hem för snabb avfärd. Vi åkte samma tid som väntat. 
Behövde dock inmte åka vägen in i stan, så vio lyckades komma fram till Stickholm och Hägersten vid halv 10. Lyckliga över att komma in i Andrews systers lägenhet och kolla på slut tampen av idol. Vi hann även störa oss brutalt på Eriks flickvän som vägra gå av scen! Gå ner kvinna!

Sen var det att gå och lägga sig, upp tidigt på lördag. Klockan ställdes på 06.00 och vintern kom. Fy satan va kallt det var nere i källarn. Min sovsäck ska tåla 16,5 minusgrader, men icke. Pjamasbyxor och ett linne på. Sakta men säkert åkte dragkedjan på sovsäcken högra och högre upp. Låg som en eskimå och hoppades på att jag skulle frysa så mycket att jag skulle domna av tillslut. Klarade inte längre, fick dra ner dragkedjan igen och hämta en filt...KALLT!
Äntligen började jag bli varm.

Vakna upp av det fruktansvärda larmet Andrew har på sin telefon. Och insåg inte att frukost skulle intas på mässan, skynda järnet. När vi äntligen befann oss i bilen, hitta inte GPSen till Älvsjö mässan. Tacka vet jag iPhone.

Vi var först på plats vid ringen där Agnes skulle ställas. Bänken tog vi beslag på och använde som bord! 
Tävlingslydnaden började klockan halv 8 och vi sprang dit för att kolla på Elit, tur att vi lyckades komma när det var platsliggning under 2 minuter. Det var lite tråkigt. Så vi tog oss till C-hallen. Spanade in Donnas ring till morgondagen, det visade sig vara fel ring när vi kom tillbaka till lägenheten.

Där kollade vi iaf på agility, jag blir så glad närjag ser alla hundar som bara älskar att springa agility, de skäller och vill bara göra rätt. De hoppar ett hopp för mycket eller ett extra med de är lika glada för det, de fick ju hoppa lite extra.

Åter till Agnes!
Hon var bäst, som alltid! Trots det så gick det inte som vi hoppats. Vi hoppades på BIS final (Best In Show), men alla andra var dopade. =P Någon hade kissat på mattan där Agnes skulle stå, så hon gjorde inte sitt yttersta för att stå fint, det var ju äckligt!
Men en 5:e placering av 12 möjliga chihuahuaor, det var riktigt duktigt. Hon gick lite för valpigt fortfarande, men hon brås på sin bästis och utvecklas sent.

Vi hoppas på att Donna har utvecklast tillräckligt nu så att hon kan ge de andra lagottorna något att bita i. Imorgon gäller det i Ring 38.

Efter en power nap på typ 1½ timme, så var det dax att bege sig till gamla stan. Tunnelbanan för första gången både för mig och Donna. Trapporna var vääldigt läskiga, tyckte Donnisen!
Vi gick och strosa i gamla stan när det börja snöa och vi tyckte att det skulle vara väldigt passande med en varm choklad. Gick in på första bästa. 39:- st. Hittade sen billigare och billigare. Menmen det var mycket gott!mycket!
Hittade en marknad och sen bestämde vi oss för att vandra hem igen.

Nu ligger snön tät på marken, på vissa ställen. Snart ska vi gå och köpa grekisk, take away och spela Alias och äta massor av godis. Med värme ljus. det behövs i en kall källare!!! 



Stockholm

Nu åker vi åker vi om 3 timmar!

Andrew står och duschar av Donna, så hon är redo att klippas om en halvtimme! Jag är klar med min packning och Donnas. Bara Andrew som ska packa sina kläder och sina utställningskläder.

Igår mådde jag så riktigt skit va, bara pga en vaccination. Jag blir så trött, 38 graders feber och ont i hela kroppen. Efter 2 tabletter innan sängdax så aknade jag upp frisk och kry. Redo för vår resa.

Töntigt att se en helg tripp till Stockholm som värsta resan, men jag har faktiskt inte varit där sen jag var 3år. Så det är värsta resan för mig!

Fick gå vid lunch från praktiken idag. Gött! det var ruskigt tråkigt att sitta och lyssna på budget snack. VD frågar mig vad jag tyckte om företaget så jag svara ...Bra.
Sen ville han så klart att jag skulle utveckla det. Jag vet ju typ ingenting om företaget. Det kankse man borde veta efter 7 veckor men icke. Det är ett komplicerat företag och dom förklarar dåligt!

Nu ska jag byta om till resekläder (myskläder) och sätta på mig klipprocken och placera Donna på bordet!

Ses i storstan!

Nu är det nära

Imorn vid den här tiden sitter jag antagligen på ett budgetmöte och vill bara hem. Halv 5 kommer Daniel att hämta upp oss hemma och då ska vi vara redo att åka till Stockholm. 

Donna är med mig idag me. Hon tycker nog att jag är lite jobbig för jag sitter och plockar hennes päls från tovor hela tiden, så nu har hon gått och lagt sig i ett hörn. Hon ska klippas idag direkt när jag kommer hem. Undra hur det ska gå när jag har så ont i armen.
Det börjar bli bättre men inatt...det var sjukt, jag vakna av smärtan när jag skulle rulla över på höger sida. Det känns som grym träningsverk och lårkaka på samma gång.

Idag ska det även inhandlas lite kvälls och frukost mat till stockholm. Sen får jag inte glömma att packa ner ALIAS. Vi kommer ha grymt kul. Sen är det bara en vecka kvar på praktiken. Igår fråga han om dett var sista veckan, ångra att jag inte sa ja, så hade jag kunnat jobba och tjäna pengar sista veckan.

Måste ringa verkstan idag, MÅSTE.

Vad finns det mer att säga. Jo jag hörde världens duns utanför förut tittade ut och en av jobbgubbarnas bilar åkte rakt in i Ägarens bil. De hade glömt att lägga i handbrosen. Det var ingen brant backe, men en bil får upp farten rätt lätt åndå. Killen som skulle ha bilen kollade inte ens om det hände något med den andra. Tänkte gå och informera ägaren, men brydde mig inte om det.
Om det hade varit min bil däremot, så hade jag gått och sagt till och krävt pengar av dom =P

Nu ska jag ut på en liten kisspromenad!!


Vaccin

Nu har jag äntligen vaccinerat mig!
Andrew skulle dit med ett nageltrång, så då passade jag på att åka med. Det var 4 som hade kommit innan, men eftersom jag skulle skriva in mig på den vårdcentralen så fick jag gå före alla och kom ut innan de andra fått gå in...mohahaha.

När man sitter där så blir man lite nervös, det är liksom en spruta, det kommer göra ont. Alla minnen från när man var liten och gick i skolan och skulle vaccineras för olika saker. Då spände man sig så och det gjorde ont. Så nu tror jag att jag har kommit över rädslan för sprutor.

Till den dagen jag ska föda barn och vill ha ryggmärgsbedövning, har hört att den e stooor!

När jag var klar fråga han om jag hade sällskap med någon, annas skulle jag få sitta kvar en stund. Eftersom de vill kolla om något händer. Jag hade sällskap så jag fick gå, men jag sa inte att det var jag som skulle köra. Då hade jag nog inte fått gå.

Andrew hade jätte ont i sin arm efter han hade tagit sprutan. Jag har gått och funderat sen halv 6, när kommer mitt onda? Antingen så är jag super women eller så fick jag fel vaccin.

Men nu efter jag var inne och duscha då kom det! Det känns som träningsverk sån när man inte kan lyfta armen helt utan att det gör lite ont.
Men det kankse blir värre. Får inte hoppas det!

Nu måste jag hoppa i säng och mysa med min genomblöta hund. Vi duscha förrut så hon får bra päls tills hon ska klippas imorn.

Godnatt!

The Hills

Jag tog en sväng förbi Kenzas blogg och såg att hon hade en tävling där hon lottar ut dvd-boxen med the Hills. Jag bara måste ha.
Jag började titta när det var Laguna Beach, sen bara rulla det på och är helt fast. Det finns inget bättre än när Mtv har sina "The Hills-helger". Jag kan sitta från morgon till kväll även om jag redan sett avsnittet. Men om jag vinner boxen så kan jag festa till det efter skolan och ha maraton på kvällskvisten.
Jag började även följa The City, men tycker inte den är riktigt lika bra.

Gå in på tävlingen och kolla, men tävla inte för jag vill vinna.

                      

Pepparkakshus

Hittade några bilder på google på pepparkakshus. Grymma pepparkakshus. Mitt ser ut som ett litet skjul jämnfört med dessa. Nästa år ska jag göra slag i saken och göra ett riktigt riktigt pepparkakshus. Gå in på denna sidan, grymma pepparkakshus!

Här kommer lite fler goa bilder:
                            

                             
                     

Inte mycket för världen med tuff gyttjepöl.


                                   

Jag gör ett avslut med vita huset. Så kankse Buckingham Palace är ett projekt för nästa år....

Glasyrering

Idag hände det, jag glasyra! Eller kristyra.
Hittade ett riktigt bra recept på kristyr så att det blir så där hårt och fint som på bagerier. Den var riktigt bra att jobba med, så kunde man använda spritsare så fint.

Kristyr:
4 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättikssprit

                       

Hällde i nästan en halv flaska med röd karamellfärg, men rött blev det ändå inte. Så jag fick kompromissa lite! Mörkrosa.
Andrew tyckte att jag köpte för mycket flor socker, vad skulle jag med 2 paket till? Men det gick åt vill jag lova.


                                             

                       

                       

Hahaha...hjärtanen som ska hänga i köksfönstret. Visst bblev dom fina tillslut, men när jag börja med dom så var jag redan trött på att dekorera. Så det blev lite kladd och när jag kom på att jag skulle skriva GOD JUL, så hade jag redan kladdat i mitten. Så det var bara att gå och hämta en kniv och skrapa bort så mycket det gick, därav den vita färgen under GOD. Jaja...de får se ut som de gör, tanken är att de ska ätas upp sen och då ska det vara mycket glasyr!!

Huset blev fint på taket, men sen tänkte jag spara den vita färgen så det blev lite grönt som ser lite halv för jävligt ut oxå...men jag e nöjd. haha. Tomtarna som ska bo där i denna julen kommer vara glada.

Nu fick jag fixat detta iaf, skönt. Imorn ska det tvättas. Tvätten från förra veckan har inte packats upp ordentligt än...Trött!
Men nu ska det tvättas inför Stockholm och då är det kul.



Det blev massa non-stop över, så nu ska jag äta non-stop.

hahahaha...såg precis nya ICA reklamen!

Mobil skit

Jag blir så trött, jag var så otroligt nöjd med min iPhone. Den var bäst, den ägde ja den var så mycket bättre än Andrews iPhone.

Men vad hände? Är det att batteriet är så lågt? Har jag lekt för mycket med den? Vad har hänt?

Den är sego Allan!

Skulle ringa förrut, inget hände, jag tryckte bort samtalet, inget hände, sen ser jag att den ringt upp ändå. Jag försöker tryckla upp samtalet, inget hände, försökte stänga av den, inget hände.

INGET HÄNDER!

Jag saknar min iPhone!

Sällskap, säl skap, hundskap idag

Jag är djupt besviken på mig själv, mina glasyr planer för igår blev aldrig av, jag somna. Klockan 7, när jag hade tänkt att dekorera mitt pepparkakshus samtidigt som jag ironiskt nog skulle titta på Biggest Loser. Men jag somna.
Sen var det Ullared, då lyckades jag hålla uppe ögonen.

Skulle bara att kolla av stockholms checklistan med Gekka som tog 40 minuter, promenad med Donnisen och stupa i säng. Jobbigt nog fastnade jag i ett spel jag laddat ner till iPhonen. Så det blev rätt sent ändå.

Idag ska jag dekorera alla pepparkakor...weei! ska ta tag i det direkt så att jag inte somnar. Det var något mer som jag var tvungen att göra idag, men det har jag såklart glömt av.

Donna håller mig sällskap idag på praktiken, hon önskar dock at jag höll henne mer sällskap. Men hon vägrar bita på benen hon får så nu får hon sitta där och gnälla.
Hon börja halta nu efter vi var ute och kissa, det får hon verkligen inte göra, det är utställning till helgen!

Nupp nu ska jag väl gå och göra något roligt som bära lite kartonger.


Samma visa..

...dag ut och dag in.
Jag har gjort min dagliga rutin, messat Gekka, tittat igenom mina bloggar, kollat mejlen, skummat igenom lite texter och nu sitter jag och skriver dagens första inlägg. Vad ska jag hitta på sen då.
"Same procedure as last year...?"

Den är så bra och egentligen ett måste varje nyår, jobbigt att jag missat den i typ 5 år. Men men se på mig jag har överlevt. Den här praktiken håller dock på att ta livet av mig.

Hemma tycker jag verkligen att man ska dela på hushålls sysslorna, ja menar man är två som äter och skitnar ner. Men idag när jag kom till min praktik, såg jag min kopp från i fredags stå kvar på skrivbordet. Så tänkte jag att jag bara sätter den i diskhon som alla andra gör.
Orka börja dagen med att diska. Min kopp trivdes bra där tillsammans med de andra. (Annars är jag mycket noga med att diska min egen kopp och tycker att man kan göra det, så slipper det bli stora högar).
Stefan ägaren ställer sig och diskar alla koppar och jag får dåligt samvete.
Är det för att jag e kvinna eller för att jag e praktikant.
Kankse för att just idag hade jag ställt min kopp där.
Men när Lotta som både är kvinna och praktikant ställer sig och diskar så tänker jag att "hon kan väl få göra det om hon vill".

Jaja...appropå att dela på hushålls sysslorna, mannen ska ägna dagen åt att göra rent badrummet. skrubba och ha sig, får se om det är gjort på riktigt när jag kommer hem bara. ;P

När jag kommer hem ska jag plocka iordning i lill rummet efter allt julkorts pyssel. Sen ska vi dekorera alla pepparkakor, och råka få i oss lite glasyr som blir över. Man kan alltid göra så att det blir över. ;)

Jag måste åka och ta svininfluensan, vaccinet alltså. Nu var mamma på mig i lördags igen. Alla har ju gjort det nästan, och jag vill inte få skulden för att ha dragit influensan till oss. Borde egentligen göra det innan helgen när vi ska vistas i stora lokaler med massa folk. Folkmassa. Hundmassa. Hundmässa.
Jag vill inte göra det själv.

Operation ta bort tovor från Donna går bra, inte så smidigt, men bra. Det gör ont, men hon börjar bli härdad. När vi var i skatås och gick i lördags, så badade hon i goa gyttjepölar och små dammar där vattnet stått still sen jorden bildades och mumma va gott hon lukta. Nopp, vi fick dela dusch hon och jag. Sen efter dubbel shamponering, då lukta hon gott igen, hon lukta som när hon var valp. Så det har blivit många kramar för hennes del.

Ne...måste börja om i mitt bloggläsande...


2:a Advent

Nu är vi ännu en vecka närmre Julafton.

Gårdagen ägnades åt att göra julkort tills det att limmet tog slut, och tyväårr lyckades jag inte göra tillräckligt många så det räcker till alla, utan några kommer få köpta. Men är rätt nöjd med att jag redan är klar, och lill rummet ser ut som ett slagfält. Helt kaotiskt!
Men imorn ska jag städa iordning där.

Efter en prommenad i Skatås skulle vi åka hem till min mor på middag, adventsmiddag som har gått och blivit en tradition. Vi lyckades tom få med oss allihop på bild. Mamma, bror+fru+son, syster+sambo och jag+sambo+hund.
Kameran satte vi på självutlösaren och gud vad stressad man blir när man ska springa och sätta sig, det var ju jag som fick nöjet.

Söndagen och andra advent började med att klockan ringde 9 och stängde av larmet för att sedan ta värsta sovmorgonen till halv 12.
När klockan var 12 började handbollen "Sverige-Brasilien" och samtidigt skulle vi ut på en långpromenad med Donna. Jag bestämde mig för att vi skulle gå foort, en timmes promenad skulle ta max en halvtimme. När vi kom hem hade det gått en timme...fan.

Jag tittade på slutminuterna och det gick bara sämre och sämre för Sverige. Jag skulle aldrig tittat. Samtidigt satt jag och skissa på designen till vårt pepparkakshus. Det blir ett lanthus...haha...orkade inte ge mig på ett slott!

Så pepparkaksbak blev det för min del. Två stora hjärtan som ska hänga i köksfönstret. De blev dock inte så bra, de blev för mjuka, la därfär in dem ett tag till, men då blev de för sköra. En gick sönder. Måste köpa mer pepparkaksdeg.

Fast kankse inte, de såg rätt okej ut nu ändå. Kanske funkar att laga med glasyr, de ska ju ändå vara täckta i glasyr. Mmmmm.

satte mig och skrev alla julkorten och la dem i kuvert tänkte göra det innan maten skulle lagas, men vilken tid det tog. Tur att mannen kom hem med pizza! Så nyttiga har vi varit och Coca-cola. Å vad gott det är med cola. 

                                                    

        
                                        Donna kollar så att allt går rätt till i ugnen.
                                                    

                                                    


Några små pepparkakor blev det allt. Sen har vi våran roliga formar som elefant och sånt!
Nu ska jag titta på "Vem kan slå Filip och Fredrik" och smälta pizzan!

Imorn påbörjas den näst sista veckan på praktiken!


091204

Jag blir så trött. Råka trycka på fel knapp och allt försvann.

Det känns verkligen som fredag här. Inte på det braiga sättet där alla är glada och uppspelta för att det är helg, inte den lyckan som finns på volvo. Nä här är alla trötta och behöver verkligen helgen för att vila upp sig.

Jag behöver tips. Ja menar jeansleggings är den bästa uppfinning sen Jesus gick i kortbyxor. Det är dock ett problem de åker ner hela tiden. Det räcker att man suttit ner så måste man verkligen dra upp dom, vilket inte är en så sexig syn direkt. Hur ska man göra så att de håller sig uppe? Hängslen? =)

Nu är det bara 2 veckor kvar på praktiken. Nästa helg bär det av till huvudtaden och Älvsjömässan. En stockholmare som var här för någon vecka sen påpeka att Älvsjö faktiskt inte är Stockholm. Men det bryr inte jag mig om för jag ska till Stockholm. Det kommer bli en hektisk helg och kommer vara trött hela sista veckan på praktiken, men det gör inget för då har jag hela 3 veckor att vila ut mig på innan skolan börjar igen.

Även om ledigheten kommer innebära mycket och tidiga mornar så är det mycket roliga saker som händer iaf. Mycket hund. Nästa helg Hund 2009 och trettonhelgen ska jag spenderahela 5 dagar på svenska mässan och MyDog. Jag ska vara med och bygga upp montern på rastorget för Lagotton och sen ska Donna ställas ut 2 dagar. Sist men inte minst så ska jag vara där de två sista dagarna med, ska hejja på Agnes och även stå i montern och representera vår ras. Det ska bli riktigt roligt.

För ett och ett halvt år sen var jag inte särskilt intresserad av att ha hund, men nu har jag en och vill ha en till. Men  börjar bli lite tveksam. Passade ju pappas lilla Elsa igår och det var ju helt omöjligt att gå med båda i koppel brevid varandra. Elsa är dock inte så koppeltränad, men det bllir alltid svårare att träna upp den andra hunden man har.
Pappa och Kerstin var nere med Kimba i Fjärås för att para henne. Så nu har hon förhoppningsvis små små små små valpar i magen. De kommer göra entre i februari, hundar är bara dräktiga i 63 dagar.

                 

Kimba är Vit/orange och Fioretto är brun/vit. Han ger tydligen väldigt färgstarka valpar så vi kan förvänta oss att se, Brun/vita, bruna och skimmel valpar. Och Kimba som är så bra i huvudet och för vidare det till sina valpar, tänk bara hur bra mentalt som Donna är. Det ska bli kul att se i februari.


Nattstad

haha...jag kom på en sak. I söndags när jag och Donna var på adventsmys hos Gekka och Agnes så var det riktigt roligt.
Gekka kom på att hon inte varit ute med Agnes på länge och precis när hon skulle göra det så såg hon ute i stora rummet 2 pölar. Agnes har kissat sen ska Donna som hon alltid gör kissa över det. Donna har dock missat, men hon var väldigt nära, jag var ju tvungen att ta kort på det. Det va så fruktansvärt kul då. Kan vara för att vi var riktigt trötta också. Gissa vems som är vems.

                       

_________________________________________________________________________________

Idag har jag som vanligt inte gjort så mycket på praktiken. Jag börjar få så otroligt dåligt samvete. Jag mår dåligt av att vara där för det känns som att jag inte gör mitt yttersta för att få det att bli bra. Sen är jag inte där så länge heller, jag går ju vid halv 4 varje dag. Idag fick jag riktigt dåligt samvete för det, men samtidigt så fins det inget för mig att göra där. Så varför inte åka hem.

Idag har jag gått igenom min blogg som jag hade på nattstad för ett antal år sedan. För en trår sedan bara men ändå, det känns som en evighet. Vi hade riktigt roligt på den tiden. Det hände grejer hela tiden och det var roligt att läsa sig tillbaka till den tiden.
Jag har otroligt roligt nu med och jag har ändrat mina intressennotroligt mycket och mitt liv bygger mycket på min hund. Men vi får åka på resor och det händer lite hela tiden. Lycka.

Men jag hittade flera citat eller händelser som jag skrivit ner och jag skrattade högt idag. Kankse lite roligare för mig eftersom det har hänt mig och får fram minnesbilder. Här kommer de.

 

"in på keybar å vem hitta vi där på dansgolvet å shejka loss som bästa John Travolta! JO visst va d Gekka!!"


"Bästa kommentaren kom från Nettan ida! hahahaha - Jag e som en IKEA- möbel, så fort man tar hem mig faller benen isär! Hur kommer man ens på en sån sak!? underbaaaart! =D"

"Snacka en snabbis me Behnam på msn, å skulle skriva "vart e du" men ja skrev lite fel, kom åt ett s...hahahaha! så d blev "svart e du" ! Fy fan va ja garva, d tog 10 minuter för mig att förklara för dom andra va d va som va så roligt. ja grät ju...hahahah...han svara: Ja vet!"

"- Varför heter det svartsjuk? - För att svart är en dålig färg.. En lång stunds tystnad... - Fast det är ganska snyggt på kläder faktiskt hahahah"

"Gekka- Jag försöktre skriva till dig på msn ida, men d gick inte....du va offline"

"Å nu kommer ju nog d bästa nyfunna tales sätten. *som man raggar får man ligga* - Men sofias va nog snäppet bättre. *Den man ligger me får bädda* D e så d ska va. hahaha!"


Jag blir bara så lycklig.
hahaha...

Nu ska jag ägna mig åt mys!



Julmingel

Igår va jag på lite julmingel med klassen och andra elever från lindholmen. Det var iskallt och det var kul. Åkte dock hem till vovvsingen vid 9 tiden.
Jag tänkte ju 60 spänn för ett julbord inte dumt! Det var väl inte det bästa julbordet jag ätit. Jag vet inte ens om jag kan kalla det ett julbord; linser och bönor och massa skumt. det fanns så mycketolika typer av såser och geggor att jag såg ingen skillnad på grejerna när det var nersläckt. Så för min del råkade det bli vaniljsås till köttet. Hur gott som helst...hahaha.
Men det var kul så länge jag stanna, kände i och för sig ingen dragning till att stanna heller. Klockan 8 när alla satt och åt drog dom igång Poker Face med Lady Gaga på högsta volym, man kunde inte ens höra om man gapa.

   

Bilderna dock inte så bra, Jag och Ola som posar så fint, tävlade om vems mobil som var bäst. Kan ju säga som så här att min förlorade på foto fronten. Men jag är ändå mer än nöjd!
______________________________________________________________________________

Igår pyntade jag även kontoret på praktiken, satte upp fina adventsljusstakar, med kolsvarta lampor. Så de funkar inte, men de e dekorativa.
Vi hittade även 3 snögubbar i papp som jag fick hänge upp i kontorsfönstrena ut mot korridoren. Tur att jag kan det här med pyntande, för det var de fulaste pyntet jag sett.
Johan skickade iväg sig själv att inhandla nytt!

                      


Ska titta klart på biggest loser och tänka över att det bara är 2 veckor kvar av min praktik!

Trött

Jag väntar på att klockan ska bli halv 4, då ska jag ta bilen och åka iväg till hisingsbacka och hämta min älskade hund.
Sen ska jag åka hem och ta en power nap så kankse jag är lite mer sugen på kvällens bravader, som kommer bli korta! Lite tråkigt egentligen. Hade velat stanna längre, men hade varit lättare under en helg, men om det hade varit under en helg nu så hade jag inte kunnat ändå. Det är så mycket varje helg nu fram till jul.

Kom på att jag måste ringa verkstan och få en prisuppgift för bromsrören på bilen. Dom måste tydligen bytas...för jävligt när man inte har några pengar.

Idag har jag gått igenom varenda blogg som jag känner till och lite till. Trött på att läsa bloggar. Trött på att komma på vad jag ska skriva i min. Jag vill lägga mig ner och och få en snille idé, så att vi kan starta eget med tvättmaskiner. Då kan man tvätta på arbetstid!
Sen ska vi ha en dag för storhandling!
Då ska vi bli kända!


Grymma planer!

Imorn kommer lilla Elsa till oss, vi ska passa henne medans Donnas mamma blir parad. Så då kan de leka av sig riktigt ordentligt.

Jaja...38 minuter kvar!

Minus grader

Det var 4 minus imorse när jag tittade ut. Brrr!
Tänk att efter en skit sommar så längtar m,an ändå till kylan, man e knäpp. Men jag vill ha en riktigt snöig jul för en gång skull.

Idag var jag förberedd när jag kom ut till bilen. Det såg inte ut som att dörrarna skulle öppnas, Hela bilen var ju igenfrusen! Gick dörren att öppna är den stora frågan och svaret är att jag fick ta fram min vattenflaska och börja hälla.
Men det gick lättare denna gången. Silikonstiftet hjälpte inte ett dugg!
Tror inte att listerna runt dörren sluter ordentligt så att det kommer in luft/fukt och sen fryser de fast. (Ja jag kom på det själv) Funderar på att lämna dörren vidöppen då kan den innte frysa fast men stöld benägenheten är otroligt mycket större.
Vattenflaskan får nog bli min bästa vän denna vinter.

Jag ska ner på julmingel med skolan ikväll. ska bli mysigt, men måste åka hem efter någon timme eller två. Jag är så otroligt trött, denna veckan har jag inte kommit i säng ordentligt och gått upp tidigt. Skit.

Donna är på dagis idag hos farbror Christer, hon älskar farbror Christer för han blir aldrig trött på henne. Utan hon får leka hela dagarna med honom och ut och gå på många promenader fast korta. Men dom e många. Mannen har börjat sin kurs på Gbg universitet idag. Fiskrätter, en kurs som ingår i dietist programmet. Sen på eftermiddagen har han sin vanliga Italienska.
Nästa vecka måste jag antagligen ta med henne hit, för då e han nästan borta helt i 3 dagar, jobb och skola. Det ska bli mysigt att ta med henne, om jag får.

Nu ska jag väl fortsätta med något av det viktiga som jag har för mig. Min handledare sa dock igår att han skiter i om jag lär mig något, bara jag är här som sällskap, för det är så tråkigt att sitta här själv. Jaa det är tur att jag har praktik för att lära mig något.

Tack för mig, nu ska ni få se en grej

                       

Tur att min bil inte såg ut så, för då hade jag kunnat stå med spänner fulla av vatten utan att det skulle hända något.

Kyla

Det är sån lycka..nu är kylan här och vintern närmar sig. Tomten kommer allt närmre för att knacka på vår dörr.
Idag öppnade vi våra första paket i julklappskalendern.

Jag visste redan vad jag skulle få. När vi var på frölunda torg i söndags, så visade jag en stor hjärtformad pepparkaksform som jag ville ha för att vi ska dekorera varsin och sätta upp i fönstret.
När jag pekade på den stora tog Andrew upp den mindre sorten och såg frågande på mig, räcker inte den?

Så idag fick jag det lilla hjärtat och på torsdag får jag det stora, man kan inte bara känna att det är det utan man ser det på det hjärtformade paketet...hahaha.

Men nu är det kallt iaf och man får ta på sig mössa och vantar för att gå ut med Donna på kvällen. Mysigt!

Men imorse var det dock inte så mysigt, bildörrarna hade frysit fast. jag stod och ryckte ett tag. Men fick ringa min kära far för att få tips på hur jag skulle göra. Så det var bara att springa upp och hämta en vattenkanna med hett vatten för att hälla runt kanterna. Det var tydligen listerna som hade fryst fast.
När jag ändå stod där med vattenkannan så varfr inte göra det lätt för sig och hälla vattnet på vindrutan. Då behöver man inte skrapa. Jag hade rätt.
Tills jag satte mig i bilen och kylan hade krypit till insidan på bilen istället. Så jag satt och skrapa bilen innefrån. Spännande. Det snöade =D

                      

                               SNÖÖÖ =P

På lunchen tog vi en en promenad till Statoil för att köpa ett silikonstift att smörja in listerna på bilen. Då ska dom tydligen inte frysa fast enligt vad som stod på stiftet. Det återstår att se imorn.

Tillbaka

Det har varit 2 helt fullspäckade dagar. Söndagen började jag med att hejja på Agnes på utställningen i Åby. Jag kände på mig att jag höll i vinnarhunden. Men hon snubbla på mållinjen kan man ju säga, hennes syster var den som blev placerad 1:a. De har ju ändå samma gener.

Hon gjorde grymt bra ifrån sig och då dök godistanten upp med en hand med massa små bitar av köttbullar, skinka och ost. 3 sekunder så var allt slukat!

 

Det kommer gå galant i Stockholm.

Vi har börjat göra Donna Stockholmsfin genom att ge oss på hennes hemska tovor. Men dom på armarna lämnar jag, dom varken syns eller känns ändå. Men stackars hund vad man sliter och drar i hennes hud.

 

Efter utställningen åkte jag hem och gick på lång promenad med min vovve och golfbanan var som jag befarade dyngsur. Tur att jag hade stoppas fötterna i plastpåsar innan jag tog på mig mina joggingskor. Blev så lycklig när jag kände att det blev lite kallt om fötterna men inte blött.

Andrew informerade mig sedan att det är så som uteliggarna gör för att hålla sig torra om fötterna, smarta tyckte jag.

Vi for iväg till Frölunda torg för att inhandla de första julklapparna och vi lyckades komma därifrån med några iaf. Men vad jobbigt det var att gå omkring så mycket en och en halv timme…haha. Men det var så tråkigt! De har ju nästan inga affärer. Trots att det är nybyggt och jätte fint på de nya avdelningarna, men nä inga bra affärer.

Gick till 3 och undrade varför mitt nummer inte blivit överflyttat till min iPhone än. Det skulle tydligen redan vara fixat och antagligen bli som jag ville på måndag. Då har det isf tagit en vecka, det som först bara skulle ta ett dygn. Måndagen kom och mitt nummer va icke överflyttat. Så ringer man ett samtal och ja då fixar hon det direkt. Ibland blir man bara så trött!!
Men nu har jag mitt gamla nummer igen. Lycka!

Lycka nummer 2 är att jag har köpt klart alla mina julklappar.
Så nu ska jag bara slappa lite sen ska jag slå in julklapparna jag köpte igår och idag.
Min syster och jag spenderade heela dagen igår i stan, från 12-19. Snacka om att man blev trött i axlar, armar, händer, rygg, knän och fötter.
Tog en god lunch på thaibuffé och vilade upp oss för att orka fortsätta. Träffade upp mamma vid 18 tiden så att jag skulle kunna inhandla min juklapp till Josefine. Och jag lyckades. Jag e KLAR!!

Jag måste liksom inte åka in till stan i julruschen närmre jul. Kankse åker in bara för att strosa och andas in julen. Men det är ett senare problem.


Vila lite, mys med Donna!

                        


RSS 2.0